Прoдукти:
• 1 кг шилешко или овче месо (от плешката)
• 2-3 глави лук
• 300 г патладжан
• 350 г зелен фасул
• 150 г бамя
• 500 г чушки сиврия
• 400 г домати
• 600 г картофи
• половин връзка пресен джоджен
• 1 връзка магданоз
• 4-5 с.л. олио
• 2 ч.л. червен пипер
• 2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го поставяме в пръстен гювеч без капак. Добавяме 4-5 с.л. олио, 2 ч.л. червен пипер, 2 ч.л. сол. Слагаме гювеча във фурна, загрята на 180°С, и печем, докато се зачерви месото.
След това добавяме ситно нарязания лук, разбъркваме и заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода. Ако водата изври доливаме още1 чаша и започваме да прибавяме нарязаните зеленчуци.
Първо слагаме патладжана и зеления фасул, а след 15 минути слагаме чушките и бамята. Следват картофите, джодженът, магданозът и доматите (обелени и нарязани). Печем ястието около 1 час.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...