Кулинарни рецепти » Гювеч по карнобатски

 Гювеч по карнобатски

Прoдукти:

• 1 кг шилешко или овче месо (от плешката)
• 2-3 глави лук
• 300 г патладжан
• 350 г зелен фасул
• 150 г бамя
• 500 г чушки сиврия
• 400 г домати
• 600 г картофи
• половин връзка пресен джоджен
• 1 връзка магданоз
• 4-5 с.л. олио
• 2 ч.л. червен пипер
• 2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го поставяме в пръстен гювеч без капак. Добавяме 4-5 с.л. олио, 2 ч.л. червен пипер, 2 ч.л. сол. Слагаме гювеча във фурна, загрята на 180°С, и печем, докато се зачерви месото.

След това добавяме ситно нарязания лук, разбъркваме и заливаме с 3-4 ч.ч. гореща вода. Ако водата изври доливаме още1 чаша и започваме да прибавяме нарязаните зеленчуци.

Първо слагаме патладжана и зеления фасул, а след 15 минути слагаме чушките и бамята. Следват картофите, джодженът, магданозът и доматите (обелени и нарязани). Печем ястието около 1 час.

Автор: Гинка Димитрова

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало