Кулинарни рецепти » Руло Стефани

 Руло Стефани

Продукти:

• 1 кг кайма (смес)
• 2-3 глави лук
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 2-3 сварени моркова
• 1-2 кисели краставички
• магданоз
• чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата и накиснатия в млякото и отцеден хляб. Прибавяме наситнените подправки, поръсваме с черен пипер и сол и омесваме много добре.

Разстиламе каймата върху домакинско фолио и подреждаме в средата й ситно нарязаните моркови, нарязаните на четвъртинки яйца и краставичките, нарязани на пръчици.

С помощта на фолиото навиваме каймата на руло, което слагаме в намаслена тавичка. Заливаме го с олиото и малко вода и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Величка Богданова

Представяме Ви:

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало