Кулинарни рецепти » Руло Стефани

 Руло Стефани

Продукти:

• 1 кг кайма (смес)
• 2-3 глави лук
• 1 филия сух хляб (без кората)
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 2 твърдо сварени яйца
• 2-3 сварени моркова
• 1-2 кисели краставички
• магданоз
• чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го смесваме с каймата и накиснатия в млякото и отцеден хляб. Прибавяме наситнените подправки, поръсваме с черен пипер и сол и омесваме много добре.

Разстиламе каймата върху домакинско фолио и подреждаме в средата й ситно нарязаните моркови, нарязаните на четвъртинки яйца и краставичките, нарязани на пръчици.

С помощта на фолиото навиваме каймата на руло, което слагаме в намаслена тавичка. Заливаме го с олиото и малко вода и печем в умерено загрята фурна.

Автор: Величка Богданова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало