Кулинарни рецепти » Агнешка мусака

 Агнешка мусака

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешка кайма
• 10-12 малки лукчета
• 4 патладжана
• 500 г домати
• 1,5 к.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 1 дафинов лист
• 1 ½ ч.ч. месен бульон
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани домати.

В намаслена тавичка нареждаме последователно ред патладжани, ред кайма и лукчетата, като посоляваме всеки ред. Подправяме с черен пипер, прибавяме дафиновия лист и заливаме с доматите, разредени с бульона. Захлупваме и печем 45 мин в умерена фурна.

Накрая заливаме с яйцето, разбито с млякото, и допичаме в слаба фурна. Преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало