Продукти: (за 4 порции)
• 600 г свинско /или телешко/ месо от шол
• 200 г черен дроб
• 200 г стерилизирани гъби
• 6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 4 пиперки
• 4 домата
• 2 люти чушлета
• 1 клонче суха чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме дроба, след което го нарязваме на кубчета.
Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на кубчета. Запържваме го в половината от олиото, така че да остане на мазнина и го изваждаме. В същата мазнина запържваме нарязаните на филийки лук и чушки. Прибавяме нарязаните на кубчета дроб и гъби и задушаваме всичко, докато остане на мазнина.
Добавяме месото, обелените и настъргани домати, лютите чушлета, стритата чубрица и черен пипер на вкус. Наливаме останалото олио и 1 ч.ч. гореща вода, опитваме на сол, захлупваме и задушаваме 30 мин в умерена фурна. Поднасяме ястието топло, поръсено с черен пипер.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...