Кулинарни рецепти » Тракийска кавърма

 Тракийска кавърма

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинско /или телешко/ месо от шол
• 200 г черен дроб
• 200 г стерилизирани гъби
• 6 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 4 пиперки
• 4 домата
• 2 люти чушлета
• 1 клонче суха чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме дроба, след което го нарязваме на кубчета.

Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на кубчета. Запържваме го в половината от олиото, така че да остане на мазнина и го изваждаме. В същата мазнина запържваме нарязаните на филийки лук и чушки. Прибавяме нарязаните на кубчета дроб и гъби и задушаваме всичко, докато остане на мазнина.

Добавяме месото, обелените и настъргани домати, лютите чушлета, стритата чубрица и черен пипер на вкус. Наливаме останалото олио и 1 ч.ч. гореща вода, опитваме на сол, захлупваме и задушаваме 30 мин в умерена фурна. Поднасяме ястието топло, поръсено с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало