Кулинарни рецепти » Задушен заек по сливенски

 Задушен заек по сливенски

Продукти: (за 5 порции)

• 1 заек /около 1,5 кг/
• 1,5 к.ч. олио
• 50 г сланина
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 1-2 домата
• 1 глава лук
• 300 г арпаджик
• 2-3 скилидки чесън
• 1 к.ч. сухо бяло вино
• 100 г маслини
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заека на порции, които шпековаме със сланината. Изпържваме ги в сгорещената мазнина и ги изваждаме. В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук, брашното и доматеното пюре. Заливаме с виното и с малко вода /или бульон/, посоляваме и прибавяме дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна.

Отделно задушаваме нарязаните на кубчета моркови и целина, целите лукчета арпаджик и скилидки чесън. Слагаме ги в соса заедно с изпържените порции месо. Прибавяме целите доматчета и маслините. Захлупваме плътно, замазваме капака с тесто и задушаваме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало