Кулинарни рецепти » Пълнен заек с прясно зеле

 Пълнен заек с прясно зеле

Продукти: (за 6 порции)

• 1 заек /около 2 кг/ заедно с дреболиите
• 3 кг прясно зеле
• 250 мл олио
• 400 г домати
• 1-2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме заека. Накисваме го за 1 нощ в подкиселена вода. На другия ден го отцеждаме и го натриваме със сол отвътре и отвън.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на малки парченца. Почистваме зелето и го нарязваме на много тънки ивички – като слама.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме зелето и също го задушаваме. Когато поомекне, поръсваме със сол и червен пипер и разбъркваме.

Смесваме част от задушеното зеле със заешките дреболии, обелените и ситно нарязани домати и ситно нарязания чесън. Подправяме с черен пипер и пълним заека с тази плънка.

Зашиваме отвора и слагаме заека в намаслена тавичка. Покриваме с останалото зеле и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало