Продукти: (за 6 порции)
• 1 заек /около 2 кг/ заедно с дреболиите
• 3 кг прясно зеле
• 250 мл олио
• 400 г домати
• 1-2 глави лук
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме заека. Накисваме го за 1 нощ в подкиселена вода. На другия ден го отцеждаме и го натриваме със сол отвътре и отвън.
Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на малки парченца. Почистваме зелето и го нарязваме на много тънки ивички – като слама.
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме зелето и също го задушаваме. Когато поомекне, поръсваме със сол и червен пипер и разбъркваме.
Смесваме част от задушеното зеле със заешките дреболии, обелените и ситно нарязани домати и ситно нарязания чесън. Подправяме с черен пипер и пълним заека с тази плънка.
Зашиваме отвора и слагаме заека в намаслена тавичка. Покриваме с останалото зеле и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...