Продукти: (за 8-10 порции)
• 2 по-дебели тестени кори
• 1300 г кайма смес
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 150 г шунка
• 1 ч.л. ситно нарязан босилек
• 2 яйца
• 3 жълтъка
• 1 с.л. майонеза
• 120 г пушено сирене
• пресни листенца мента
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разстиламе корите в подходяща тава и леко ги напръскваме да понабъбнат.
Смиламе половината шунка и я смесваме с каймата, наситнените лук и чесън, яйцата, 2 жълтъка, майонезата и подправките. Разбъркваме добре, като прибавяме малко топла вода, за да стане каймата по-пухкава.
Разстиламе я на равномерен пласт върху корите като по средата разпределяме парченцата топено сирене и филийки от шунката. Навиваме корите на стегнато руло, което отгоре намазваме с последния жълтък и наръсваме с наситнената мента.
Печем първо на слаба, а после на силна фурна, докато рулото хване приятна коричка.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...