Кулинарни рецепти » Свински флейки в гювечета

 Свински флейки в гювечета

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 150 г гъби
• 4 глави лук
• 3-4 стерилизирани краставички
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на флейки, които начукваме и натриваме с черен пипер и сол. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в половината от олиото.

В останалото олио запържваме последователно ситно нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и нарязаните на кубчета краставички.

Разпределяме изпържените флейки в 6 глинени гювечета, а върху тях разстиламе по малко от зеленчуковата смес. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер и наливаме виното.

Поръсваме отгоре настъргания кашкавал и запичаме във фурната, без да захлупваме гювечетата.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало