Кулинарни рецепти » Агне, пълнено с боб

 Агне, пълнено с боб

Продукти:

• 1 агне
• 500 г зрял боб
• 1 ч.ч. олио
• 3 връзки зелен лук
• 1 с.л. червен пипер
• 1 с.л. черен пипер
• 100 г краве масло
• магданоз, джоджен
• тарос, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме агнето отвътре и отвън. Разцепваме бутовете и също ги посоляваме. Поръсваме вътрешността с черния пипер.

Сваряваме боба и го отцеждаме.

В половината от олиото задушаваме ситно нарязания лук. Щом поомекне, поръсваме червения пипер, наливаме 1 к.ч. топла вода, прибавяме отцедения боб и разбъркваме.

В останалото олио запържваме ситно нарязаните вътрешности на агнето. Смесваме ги с боба и поръсваме с наситнени магданоз, джоджен и тарос. Посоляваме и разбъркваме.

Пълним агнето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в голяма намаслена тава, намазваме го с маслото, наливаме 2 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало