Продукти: (за 4 порции)
• 1 агнешки котлет с 8 ребра
• 2 с.л. мед
• 3 с.л. дижонска горчица
• 200 г галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Застиламе тава за печене с фолио и поставяме ребърцата с тлъстинката нагоре. Смесваме меда с горчицата и равномерно намазваме ребърцата.
Разбъркваме галетата със солта и черния пипер. Поръсваме ребърцата и леко натискаме, за да се образува коричка. Печем не повече от 30 мин на 220°С.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...