Кулинарни рецепти » Заешки бутчета с плънка

 Заешки бутчета с плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 2 заешки бутчета
• бъбреци и черен дроб от заека
• 100 г спанак или лапад
• 8 маслини
• 30 г шам-фъстък
• 3 с.л. галета
• 2 малки глави бял лук
• 1 яйце
• 2 с.л. зехтин
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме заешките бутчета, измиваме ги , подсушаваме и ги намазваме със зехтин. Слагаме ги в малка тавичка за печене и прибавяме половин супена лъжица зехтин.

Включваме фурната на 210 градуса и оставяме да се затопли. Нарязваме маслинките на продълговати ленти. Размесваме с почистения шам-фъстък, галетата и яйцето.

Обелваме и накълцваме на ситно лукчетата. Сипваме останалия зехтин в тенджера, загряваме на котлона и изпържваме лукчетата до златисто. Добавяме бъбреците и черния дроб и обръщаме на всеки две минути, докато се изпържат. Изваждаме ги и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме всичко към сместа и разбъркваме.

В кипналата вода слагаме спанака или лапада за около 1 минута, изваждаме и отцеждаме внимателно. Нарязваме и прибавяме към плънката. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Поставяме заешките бутчета върху дъска и внимателно слагаме плънката в тях. Прилепваме двете страни и увиваме с конец. Можем да ги фиксираме допълнително с напречно забити клечки за зъби.

Слагаме бутчетата в тавичката със зехтин, която поставяме във фурната. Печем, като от време на време ги обръщаме, за да хванат златиста коричка и от двете страни. Ако е необходимо, наливаме по малко вода.

Когато бутчетата се опекат, изваждаме клечките и сваляме конеца. Нарязваме ги на филийки. Може да сервираме това ястие топло или студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало