Кулинарни рецепти » Заешки бутчета с плънка

 Заешки бутчета с плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 2 заешки бутчета
• бъбреци и черен дроб от заека
• 100 г спанак или лапад
• 8 маслини
• 30 г шам-фъстък
• 3 с.л. галета
• 2 малки глави бял лук
• 1 яйце
• 2 с.л. зехтин
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме заешките бутчета, измиваме ги , подсушаваме и ги намазваме със зехтин. Слагаме ги в малка тавичка за печене и прибавяме половин супена лъжица зехтин.

Включваме фурната на 210 градуса и оставяме да се затопли. Нарязваме маслинките на продълговати ленти. Размесваме с почистения шам-фъстък, галетата и яйцето.

Обелваме и накълцваме на ситно лукчетата. Сипваме останалия зехтин в тенджера, загряваме на котлона и изпържваме лукчетата до златисто. Добавяме бъбреците и черния дроб и обръщаме на всеки две минути, докато се изпържат. Изваждаме ги и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме всичко към сместа и разбъркваме.

В кипналата вода слагаме спанака или лапада за около 1 минута, изваждаме и отцеждаме внимателно. Нарязваме и прибавяме към плънката. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Поставяме заешките бутчета върху дъска и внимателно слагаме плънката в тях. Прилепваме двете страни и увиваме с конец. Можем да ги фиксираме допълнително с напречно забити клечки за зъби.

Слагаме бутчетата в тавичката със зехтин, която поставяме във фурната. Печем, като от време на време ги обръщаме, за да хванат златиста коричка и от двете страни. Ако е необходимо, наливаме по малко вода.

Когато бутчетата се опекат, изваждаме клечките и сваляме конеца. Нарязваме ги на филийки. Може да сервираме това ястие топло или студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало