Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг кайма
• 1 глава лук
• 750 г картофи
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 6 яйца
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме ситно нарязания лук в сгорещеното олио. Прибавяме каймата и също я запържваме. Слагаме при запържената кайма доматеното пюре, размито с малко вода, картофите, нарязани на кубчета, черен и червен пипер на вкус.
Посоляваме, разбъркваме, поливаме с малко гореща вода и изсипваме сместа в тавичка. Печем в умерено силна фурна.
В опечената мусака правим 6 вдлъбнатини, във всяка от които счупваме по 1 яйце. Посоляваме леко яйцата и слагаме отново ястието във фурната да се запече 8-10 мин.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...