Кулинарни рецепти » Пълнено агне със спанак от Смолянско

 Пълнено агне със спанак от Смолянско

Продукти:

• 1 агне заедно с дроба и сърцето
• 125 г краве масло
• 1 връзка пресен лук
• 300 г почистен спанак или лапад
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. олио
• 1 бутилка бира
• 3 ч.ч. бульон
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме го отвън и отвътре. Поръсваме го отвътре с черен пипер, а отвън с червен.

Полусваряваме в подсолена вода дроба и сърцето и ги нарязваме на дребно. Запържваме в маслото ситно нарязания лук, спанака и ориза и наливаме бульона.

Оставяме на слаб огън, докато оризът попие течността. Посоляваме на вкус и прибавяме черен пипер, наситнен магданоз и малко джоджен.

С приготвената плънка напълваме агнето и го зашиваме. Слагаме го в тава върху дървени пръчки, поливаме го с олиото, 1 ч.ч. вода и бирата. Покриваме с фолио и печем, докато месото поомекне.

След това махаме фолиото и допичаме на силна фурна, като от време на време поливаме със соса от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало