Кулинарни рецепти » Пълнено агне със спанак от Смолянско

 Пълнено агне със спанак от Смолянско

Продукти:

• 1 агне заедно с дроба и сърцето
• 125 г краве масло
• 1 връзка пресен лук
• 300 г почистен спанак или лапад
• 1 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. олио
• 1 бутилка бира
• 3 ч.ч. бульон
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме го отвън и отвътре. Поръсваме го отвътре с черен пипер, а отвън с червен.

Полусваряваме в подсолена вода дроба и сърцето и ги нарязваме на дребно. Запържваме в маслото ситно нарязания лук, спанака и ориза и наливаме бульона.

Оставяме на слаб огън, докато оризът попие течността. Посоляваме на вкус и прибавяме черен пипер, наситнен магданоз и малко джоджен.

С приготвената плънка напълваме агнето и го зашиваме. Слагаме го в тава върху дървени пръчки, поливаме го с олиото, 1 ч.ч. вода и бирата. Покриваме с фолио и печем, докато месото поомекне.

След това махаме фолиото и допичаме на силна фурна, като от време на време поливаме със соса от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало