Продукти:
• 750 г по-тлъсто агнешко месо
• 10-12 стръка пресен лук
• 500 г домати
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и слагаме да се пържи в сгорещеното олио заедно с нарязания лук. Щом се позапържи, поръсваме червения пипер и прибавяме ориза и нарязаните домати.
Посоляваме, поръсваме с наситнен магданоз, наливаме 2-3 ч.ч гореща вода и разбъркваме. Прехвърляме сместа в глинен гювеч и печем в умерено силна фурна.
Към края на печенето заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата, и връщаме гювеча във фурната, за да хване коричка.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...