Кулинарни рецепти » Варненски тюрлю-гювеч

 Варненски тюрлю-гювеч

Продукти: (за 5 порции)

• 750 г телешко месо с бъбреците
• 1 пакетче краве масло
• 50 г бамя
• 300 г зелени чушки
• 300 г зелени домати
• 150 г патладжан
• 200 г червени домати
• 1 глава лук
• 1 чепка ягорида
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Избираме месо от гърдите или гърба заедно с бъбреците, измиваме го и го нарязваме на парчета. Изваждаме бъбречната лой и я нарязваме на дребно.

Слагаме месото и лойта в тенджера заедно със ситно нарязания лук, солта, червения и черния пипер и част от маслото. Задушаваме на умерен огън, докато остане на мазнина. Прибавяме останалата част от маслото и пържим до порозовяване на месото.

Пресипваме в пръстен съд и прибавяме ягоридата и нарязаните на дребно зеленчуци, като червените домати сме ги обелили, преди да ги нарежем. Печем гювеча, докато остане на мазнина, като внимаваме да не е нито много сух, нито с много сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало