Кулинарни рецепти » Говежди рулади

 Говежди рулади

Продукти: (за 4 порции)

• 4 тънки пържоли от говеждо месо
• 4 парченца бекон
• 1 с.л. свинска мас
• 1 глава лук
• 1,5 к.ч. бульон
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, посоляваме ги, поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер и върху всяка слагаме по 1 парченце бекон. Завиваме ги на рулади, като захващаме краищата с клечки за зъби, изпържваме ги от всички страни в сгорещената свинска мас и ги изваждаме.

В същата мазнина изпържваме до златисто ситно нарязания лук, връщаме руладите, заливаме с бульона и виното, захлупваме и печем в слаба фурна до омекване на месото. Посоляваме соса и ако е необходимо, го посгъстяваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало