Кулинарни рецепти » Заек с праз

 Заек с праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 заек (около 1,5 кг)
• 2 стръка праз
• 50 г бекон
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. коняк
• 1 к.ч. червено вино
• 1 ч.ч. бульон
• 3-4 скилидки чесън
• 50 г смлени орехови ядки
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заека на порции, които натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме бекона и праза на малки кубчета.

Изпържваме месото от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме бекона и праза. Щом празът поомекне, връщаме месото, поливаме с коняка и запалваме за кратко.

Прехвърляме месото в пръстен гювеч, а към соса в тигана добавяме виното и бульона. Възвираме на огъня, поръсваме с наситнен магданоз и добавяме дафиновия лист, счукания чесън и смлените орехи. Разбъркваме и заливаме месото с така приготвения сос.

Захлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Загряваме постепенно до 200°С и печем 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало