Кулинарни рецепти » Патладжани с кайма по арменски

 Патладжани с кайма по арменски

Продукти:

• 1 кг малки еднакви по големина патладжани
• 300-350 г кайма
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 ч. ч. настъргани домати или доматен сок
• 3-4 с. л. олио
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме патладжаните, разполовяваме ги по дължина, посоляваме и оставяме за 30 мин да се отдели горчивата течност. След това ги подсушаваме, цепваме ги по дължина, като внимаваме да не ги разцепим. Изпържваме ги в сгорещеното олио.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. След като лукът омекне, добавяме каймата и леко я запържваме. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме настърганите домати и ситно нарязания магданоз и оставяме да ври около 10 мин.

С така приготвената плънка пълним цепнатината на изпържените патладжани. Подреждаме ги в намазана с олио тава. Всеки патладжан покриваме с нарязани на колелца домати. Запичаме за 15 мин в умерена фурна.

Автор: Жулиета Яхджиян

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало