Кулинарни рецепти » Кавърма с пресен лук

 Кавърма с пресен лук

Прoдукти:

• 1 агнешко бутче (около 2 кг)
• половин пакетче краве масло
• 3-4 с.л олио
• 5-6 стръка праз
• 6-7 връзки зелен лук
• 1 връзка магданоз
• 1 стръкче чубрица
• 4-5 пиперки
• няколко червени домата
• 1-2 дафинови листа
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчето, нарязваме го на малки парчета и го пържим в смес от олиото и маслото. Щом се позапържи, сипваме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим, докато лука поомекне. След това прибавяме нарязаните праз и пиперки, посоляваме, слагаме подправките и разбъркваме.

Прехвърляме сместа в глинен съд, наливаме малко топла вода и нареждаме отгоре нарязаните на кръгчета домати. Захлупваме и печем 1 час в умерено загрята фурна.

Автор: Иванка Анкова

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало