Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 агнешка плешка
• 3 агнешки бъбрека
• 200 г пушена шунка
• 1 с.л. брашно
• 3 яйца
• 3 с.л. кисело мляко
• 1 кг картофи
• 1-2 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• червен и черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
С остър нож правим разрез между кожата и месото на плешката. Натъркваме я отвън със сол и червен пипер.
Смесваме сварените и нарязани на ситно бъбреци с нарязаната на кубчета шунка, наситнените магданоз и джоджен и разбитите с брашното и киселото мляко яйца. Подправяме със сол и черен пипер и хубаво разбъркваме.
Напълваме “джоба” с тази смес и зашиваме отвора. Намазваме отгоре плешката с олио, слагаме я в тава, наливаме малко топла вода, завиваме тавата с фолио и печем 2 часа в силна фурна. Щом месото омекне, махаме фолиото и печем, докато хване хубава коричка.
Вадим плешката и в същата мазнина слагаме нарязаните на филийки картофи. Печем, докато хванат коричка. Посоляваме. Махаме конеца от плешката и в топъл съд вадим плънката. Нарязваме месото на порции и гарнираме с печени картофи и плънка.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...