Кулинарни рецепти » Свинско месо по кастилски

 Свинско месо по кастилски
/Испания/

Продукти: (за 10-12 порции)

• 1,2-1,5 кг свинско месо от бута или от карето
• 6 моркова
• половин глава целина с листата
• 3-4 корена магданоз с листата
• 3 глави лук
• 1 глава чесън
• 500 г домати
• 2 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. бульон
• 2 яйца
• 2 жълтъка
• 3 с.л. брашно
• 200-250 г кашкавал
• четвърт пакетче краве масло
• 1 ч.ч. сметана
• лимонов сок
• настъргана лимонова кора
• 1-2 с.л. галета
• чубрица, бахар
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, посоляваме го, поръсваме го с черен пипер и го пържим в сгорещената мазнина, като захлупваме съда с капак.

Прекарваме през месомелачка лука, морковите, целината и магданоза заедно с листата, посоляваме и поръсваме с малко лимонов сок. Прибавяме сместа към месото и заливаме с бульона. Варим 15-20 мин, след което прибавяме обелените и едро нарязани домати, виното и подправките. Задушаваме ястието още 30 мин на умерен огън.

Изсипваме сместа в намаслена тава, поръсваме го с половината от настъргания кашкавал и прибавяме заливка, приготвена от разбитите яйца и жълтъци, сметаната, брашното и сол на вкус. Запичаме в предварително загрята силна фурна, докато заливката се зачерви. Поръсваме готовото ястие с останалия настърган кашкавал и поливаме с разтопеното с галетата масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало