Продукти: (за 6 порции)
• 1,25 кг телешко месо
• 1-2 с.л. брашно
• 1 голяма глава лук
• 6 с.л. тъмна бира
• 6 с.л. вино
• 2 с.л. винен оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Подправяме месото и го натриваме с брашно. Поставяме го да легне в тавичка и върху него нареждаме слой от нарязан лук. Заливаме с бирата, виното и оцета.
Покриваме с капак или фолио и го слагаме да се пече във фурната около 3 часа на 140С .
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...