Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг агнешки бут
• 3-3 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. бяло вино
• 10 големи сушени сливи
• 1 скилидка чесън
• 1 средно голяма глава лук
• 1/4 ч.л. канела
• 1/4 ч.л. индийско орехче
• 1ч.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на едри парчета, които запържваме в маслото. Слагаме ги в дълбок съд за печене заедно с виното, предварително накиснатите във вода сливи, чесъна, лука и подправките. Покриваме с капак и печем на 200С.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...