Кулинарни рецепти » Агнешко със зеле

 Агнешко със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г агнешко месо
• 800 г прясно зеле
• 100 г свинска мас
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 домата /пресни или от консерва/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца и го изпържваме в 50 г мас. Прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим. Нарязваме почистеното зеле на по-големи парчета.

Подреждаме в голяма тенджера ред месо, ред зеле, прибавяме парченца домати, посоляваме, поръсваме с червен и черен пипер и ситно нарязан чесън. Наливаме останалата мас и печем до омекване под похлупак в слаба фурна. По време на печенето доливаме по малко топла вода и разклащаме тенджерата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало