Кулинарни рецепти » Овнешко с макарони

 Овнешко с макарони
/Гърция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг овнешко месо
• 500 г къси макарони
• 5-6 зрели домати
• 1 средно голяма глава лук
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 1 глава чесън
• 200 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, нарязваме го на порции и го слагаме в намаслена тава. Обелваме доматите, нарязваме ги на ситно и ги смесваме със ситно нарязаните лук и чесън, мазнината, черен пипер и сол.

Изливаме сместа при месото, прибавяме 1 ч.ч. вода и печем около 2 часа до зачервяване на месото в предварително загрята умерена фурна.

Обръщаме месото, доливаме 3 ч.ч. вода и когато водата кипне, добавяме макароните. Печем, докато се изпари водата. Поднасяме ястието, поръсено с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало