Кулинарни рецепти » Гювеч с овче месо

 Гювеч с овче месо

Продукти:

• 1 кг тлъсто овче месо
• 5-6 глави лук
• 2 малки тиквички
• 500 г картофи
• 500 г чушки
• 500 г домати
• 500 г зелен фасул
• 250 г пресен грах
• 1 патладжан
• 250 г бамя
• 1 връзка магданоз
• 5-6 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

За заливката:

• 1 к.ч. кисело мляко
• 4-5 яйца

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го натриваме със сол и червен пипер. Заливаме го с олиото, прибавяме едро нарязания лук и задушаваме, докато поомекне. После го прехвърляме в глинен гювеч.

Заливаме фасула с малко подсолена вода и го задушаваме до омекване. Нарязваме останалия зарзават и заедно с фасула и граха го сипваме при месото. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна.

Накрая заливаме с разбитите в киселото мляко яйца и запичаме до зачервяване.

Автор: Мария Тонева

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало