Продукти: (за 4 порции)
• 4 свински котлета по 200 г
• 2-3 с.л. олио
• 200 г продълговат ориз
• 75 г боровинки
• 500 мл портокалов сок
• 1/4 ч.л. канела
• 5 г настъргана лимонова кора
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
С дървено чукче леко изтъняваме котлетите и ги наръсваме със сол и черен пипер. В тиган с двойно дъно сгорещяваме олиото и изпържваме котлетите.
В огнеупорен намазнен съд изсипваме ориза, а отгоре подреждаме боровинките. Заливаме със смес от портокаловия сок, канелата и настърганата лимонова кора.
Подреждаме котлетите върху ориза, слагаме малко от мазнината, в която сме пържили, захлупваме и печем на 180°С, докато оризът хубаво набъбне.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...