Кулинарни рецепти » Овчарски сарми

 Овчарски сарми

Продукти:

• 1 прясна зелка
• 500 г овча кайма
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме кочана на зелката и я варим няколко минути в подсолена и подкиселена вода. После отцеждаме и отделяме листата.

Нарязваме лука на ситно и задушаваме в част от мазнината. Щом поомекне, прибавяме каймата, ориза, ситно скълцания магданоз, черен и червен пипер.

Посоляваме, разбъркваме и разпределяме сместа върху зелевите листа. Навиваме сармички, които нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с останалата мазнина и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало