Продукти:
• 1 прясна зелка
• 500 г овча кайма
• 2 глави лук
• 3-4 домата
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кочана на зелката и я варим няколко минути в подсолена и подкиселена вода. После отцеждаме и отделяме листата.
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в част от мазнината. Щом поомекне, прибавяме каймата, ориза, ситно скълцания магданоз, черен и червен пипер.
Посоляваме, разбъркваме и разпределяме сместа върху зелевите листа. Навиваме сармички, които нареждаме в намаслена тавичка. Поръсваме с останалата мазнина и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...