Продукти:
• 750 г свинско месо
• 2 с.л. соев сос
• 2 с.л. мед
• 1 с.л. горчица
• 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти без месото и разбъркваме добре. Намазваме месото от всички страни с получената смес, слагаме го в намаслена тавичка и печем във фурна, загрята до 220°С.
Изчакваме месото да изстине, нарязваме го на филийки и поднасяме с печени картофи.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...