Кулинарни рецепти » Свински гърди по тракийски

 Свински гърди по тракийски

Продукти: (за 8 порции)

• 1,5 кг свински гърди без кости
• 300 г свинска кайма
• 2 филии бял хляб без кората
• 1 яйце
• 1 зелена чушка от сурова туршия
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 непълна ч.ч. олио
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме каймата в дълбок съд и прибавяме към нея накиснатия и изцеден хляб, яйцето, нарязаната чушка, ситно нарязан магданоз и сол на вкус.

Измиваме месото, посоляваме и леко го начукваме. Разстиламе върху него каймата, завиваме на руло, връзваме стегнато със здрав конец и запържваме от всички страни.

Слагаме рулото в намаслена тавичка, заливаме с виното и 1 к.ч. вода и печем 90 мин в силно загрята фурна. Преди сервиране освобождаваме от конците и нарязваме на порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало