Кулинарни рецепти » Свински ребра на фурна

 Свински ребра на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 4 свински ребра
• 4 глави лук
• 4 чушки
• 500 г домати
• 7-8 зърна черен пипер
• 2 карамфила
• 1/2 ч.л. джинджифил
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. винен оцет
• 1/2 ч.л. канела
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. захар
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ребрата в подсолена вода и ги оставяме да се отцедят.

Попарваме, обелваме и настъргваме на ситно ренде доматите. Смесваме ги със ситно нарязания лук и почистените и ситно нарязани чушки. Прибавяме черния пипер, карамфила, джинджифила и олиото и задушаваме на умерен огън около 30 мин.

Пасираме задушените продукти и добавяме оцета, канелата, червения пипер, захарта и сол на вкус. Варим на тих огън, докато сосът се сгъсти.

Нареждаме сварените и отцедени ребра в тавичка и ги заливаме със соса. Печем ги отначало на силна фурна /около 10 мин/, а след това намаляме огъня и ги допичаме още 20 мин на слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало