Продукти: (за 5 порции)
• 1кг телешко месо
• 1 к.ч. мазнина
• 6 моркова
• 7 камби
• 200г карфиол
• 4 домата
• 2 глави лук
• 1 връзка магданоз
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, морковите на колелца, лука на филийки и ги задушаваме в мазнината. Последователно прибавяме към тях нарязаните камби и накъсаният на розички карфиол. След като зеленчуците поомекнат прибавяме червения пипер и 1 ч.ч. топла вода.
Изсипваме ястието в огнеопорен съд, разстиламе го равномерно и го покриваме с обелените и нарязани на филийки домати и поръсваме с магданоз. Печем на умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...