Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско филе
• 1 глава лук
• 150 г гъби
• 2-3 скилидки чесън
• 1 връзка магданоз
• 4 тънки резенчета шунка
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Ситно нарязания лук и гъбите задушаваме в маслото, прибавяме счукания чесън, а след като се изпари водата - нарязания магданоз и черния пипер.
Филето нарязваме на 4 порции и начукваме всяко парче. Поставяме върху фолио за загъване. Върху всеки котлет разстиламе от плънката, покриваме с резен шунка, а върху нея слагаме още 1 с.л. плънка.
Загъваме във фолиото, нареждаме пакетчетата в тавичка, сипваме малко вода и печем в умерена фурна. Поднасяме с фолиото.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...