Кулинарни рецепти » Лястовичи гнезда

 Лястовичи гнезда

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг телешка кайма
• 1 глава лук
• 6 яйца
• 2 филийки сух бял хляб
• черен пипер, сол

За соса:

• 2 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• 3-4 домата
• 6-7 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме хляба, след което го отцеждаме добре и го смесваме с каймата. Прибавяме ситно нарязаните лук и магданоз, 1 яйце, черен пипер и сол. Омесваме добре сместа и я разделяме на 10 части, които оформяме като топки. Във всяка топка правим вдлъбнатина и слагаме по половин твърдо сварено яйце, обърнато със срязаната част надолу.

Попарваме доматите във вряла вода и след това ги претриваме. Запържваме брашното за соса в мазнината и прибавяме към запръжката доматите, черен пипер и сол.

Нареждаме приготвените гнезда в намаслена тавичка, поръсваме със ситно нарязан магданоз и заливаме със соса. Захлупваме тавичката и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало