Кулинарни рецепти » Агнешко месо върху ориз и булгур

 Агнешко месо върху ориз и булгур

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 2 глави лук
• 200 г олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. булгур
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на порции и овалваме в предварително смесените брашно и червен пипер, поръсваме с черен пипер и сол на вкус.

Лука нарязваме на дребно и запържваме в олиото. След това изпържваме ориза и булгура, посоляваме, поръсваме с чубрица и разреждаме с гореща вода.

Изсипваме в тавичка и нареждаме месото върху ориза и булгура. Печем в силна фурна до готовност. Сервираме ястието поръсено с джоджен.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало