Кулинарни рецепти » Агнешко месо върху ориз и булгур

 Агнешко месо върху ориз и булгур

Продукти:

• 1 кг агнешко месо
• 2 глави лук
• 200 г олио
• 1 ч.ч. ориз
• 1 ч.ч. булгур
• 2-3 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Месото нарязваме на порции и овалваме в предварително смесените брашно и червен пипер, поръсваме с черен пипер и сол на вкус.

Лука нарязваме на дребно и запържваме в олиото. След това изпържваме ориза и булгура, посоляваме, поръсваме с чубрица и разреждаме с гореща вода.

Изсипваме в тавичка и нареждаме месото върху ориза и булгура. Печем в силна фурна до готовност. Сервираме ястието поръсено с джоджен.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало