Кулинарни рецепти » Свинско със зеленчуци на фурна

 Свинско със зеленчуци на фурна

Продукти:

• 1,5 кг свинско месо (нетлъсто)
• 5 глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 5 моркова
• 1 кг картофи
• 1 к. ч. олио или зехтин
• 1/2 ч. ч. бяло сухо вино
• чубрица, кимион
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското месо на по-големи парчета. Натъркваме ги с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол.

Нарязваме на ситно лука и пресоваме чесъна. Нарязваме на колелца морковите. Смесваме морковите, лука и чесъна.

Сипваме олио в тава и го разливаме равномерно по дъното. Слагаме половината смес от лук, чесън и моркови. Нареждаме месото върху нея и покриваме с останалата смес. Добавяме виното и покриваме тавата. Оставяме ястието да престои една нощ в хладилника.

На другия ден печем във фурна, като преди това добавяме 1-2 ч.ч. вода. След 2-3 часа обръщаме месото, добавяме картофите, нарязани на кубчета, и още малко вода, ако има нужда. Допичаме ястието, докато хване златиста коричка.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало