Кулинарни рецепти » Свински бут с вино

 Свински бут с вино
(Франция)

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г обезкостено крехко свинско месо от бута
• 2 с.л. мас
• 1 с.л. брашно
• 250 мл бульон

За маринатата:

• 1 ч.ч. червено вино
• 1 ч.л. оцет
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 дафинов лист
• 4 стръкчета магданоз
• 3 чушлета
• 3 зрънца хвойна
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки филийки лука и моркова, прибавяме останалите продукти за маринатата и варим 5 минути. Оставяме маринатата да изстине, заливаме месото и го оставяме 2 дни в хладилник да отлежи. Обръщаме бута всеки ден.

Изваждаме месото от маринатата, подсушаваме, изпържваме в мас от всички страни. Изваждаме месото и в останалата мас изпържваме брашното, прибавяме прецедената марината и костния бульон и възваряваме.

Връщаме отново месото, посоляваме и печем на слаба фурна до омекване. Преди поднасяне отстраняваме част от мазнината от соса.

Месото може да сервираме и студено.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало