Кулинарни рецепти » Гъби с кайма на фурна

 Гъби с кайма на фурна
(Турция)

Продукти: (за 4 порции)

• 16 средно големи гъби
• 400 г кайма
• 100 г кашкавал
• 1 яйце
• половин пакетче краве масло
• 1 ч. л. черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме гъбите, обелваме ги и отстраняваме пънчетата. Нареждаме ги в тава с мазнина с отворите нагоре.

Размесваме суровата кайма с разбитото яйце и ситно нарязания лук. Подправяме на вкус със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. Омесваме и слагаме по малко от сместа във всяка гъба.

Слагаме също така по парченце масло и запичаме в гореща фурна. След 20 мин поръсваме гъбите с настъргания кашкавал и допичаме още десетина минути. Поднасяме ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало