Продукти:
• 4 свински пържоли
• 1-2 к.ч. олио
• 100 г топено сирене
• 1 кофичка кисело мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Начукваме пържолите, посоляваме ги и леко ги запържваме в сгорещеното олио.
Слагаме две от пържолите на дъното на намаслена тавичка. Разстиламе върху тях филийки топено сирене и покриваме с другите две пържоли. Отгоре нареждаме останалите филийки сирене и заливаме с разбитото кисело мляко.
Печем около 15 минути в умерено загрята фурна.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...