Кулинарни рецепти » Гювеч от агнешко с чушки и домати

 Гювеч от агнешко с чушки и домати

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 4-5 чушки
• 5-6 домата
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и варим на огъня, докато остане на мазнина. Прибавяме 3-4 обелени и настъргани домата и ги позапържваме.

Връщаме месото, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме и варим на умерен огън, докато месото поомекне. Прибавяме чушките, нарязани на пръстени и подправяме с наситнен магданоз и черен пипер.

Прехвърляме ястието в тавичка и печем на умерена фурна. Щом месото и чушките омекнат напълно, покриваме с останалите домати, нарязани на кръгчета и допичаме още 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало