Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешка кайма
• 3 яйца
• 3 глави лук
• 200 г гъби
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 филия сух бял хляб
• черен и червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Размесваме каймата с две от яйцата, 2 глави ситно нарязан лук, предварително накиснатия и изстискан хляб, червен и черен пипер и сол на вкус. Разделяме каймата на две части.
В част от мазнината изпържваме 1 глава ситно нарязан лук, прибавяме ситно нарязаните гъби, също малко да се позапържат и отстраняваме от огъня.
В намаслена тавичка разстиламе половината от каймата, върху нея слагаме плънката от гъбите и лука, а отгоре покриваме с останалата кайма. Разбиваме 1 яйце с млякото и 2 с.л. олио и с получената смес заливаме ястието. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...