Кулинарни рецепти » Печена кайма

 Печена кайма

Продукти:

• 500 г мляно месо
• 1 ч. ч. нарязани пресни гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• половин връзка магданоз
• 1 бучка краве масло
• 2 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 яйце
• черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Към мляното месо прибавяме млякото, яйцето, гъбите, брашното, скълцаните лук, магданоз и чубрица. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, измесваме добре и разстиламе сместа в тавичка.

Отгоре слагаме късчета краве масло. Печем до зачервяване в умерено загрята фурна.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало