Кулинарни рецепти » Печена кайма

 Печена кайма

Продукти:

• 500 г мляно месо
• 1 ч. ч. нарязани пресни гъби
• 1 глава кромид лук
• 1 стрък чубрица
• половин връзка магданоз
• 1 бучка краве масло
• 2 с. л. брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 яйце
• черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Към мляното месо прибавяме млякото, яйцето, гъбите, брашното, скълцаните лук, магданоз и чубрица. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, измесваме добре и разстиламе сместа в тавичка.

Отгоре слагаме късчета краве масло. Печем до зачервяване в умерено загрята фурна.

Автор: Красимир Петров

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало