Кулинарни рецепти » Агнешко по касапски

 Агнешко по касапски

Продукти:

• 500 г агнешко месо
• 500 г агнешки дреболии
• 4-5 връзки зелен лук
• 2-3 люти чушлета
• 4-5 яйца
• 500 мл прясно мляко
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• черен и червен пипер
• джоджен, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и дреболиите на дребно и ги смесваме със ситно нарязаните лук и чушки. Поръсваме с черен и червен пипер, както и ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Посоляваме, наливаме виното и олиото, разбъркваме и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Захлупваме и печем в умерена фурна.

Когато ястието е почти готово, заливаме с яйцата, разбити с прясното мляко, и връщаме във фурната, за да се запече заливката.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало