Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг шарено свинско месо
• 3 глави лук
• 1 свинско було
• 1-2 с.л. свинска мас
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. бульон
• 200-300 г свински ребра
• горчица
• захар, оцет
• черен и червен пипер
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки, поръсваме обилно със смес от сол, черен пипер и ким, разбъркваме добре и увиваме месото в булото.
Начупваме ребрата, разстиламе ги на дъното на тава и ги заливаме с 1 с.л. свинска мас. Слагаме върху тях увитото в булото месо, така че краищата на булото да останат отдолу, поръсваме с червен пипер и останалата мазнина и печем 10-15 мин в силно загрята фурна.
Отстрани в тавата сипваме сипваме смес от виното и бульона. Печем месото още 15-20 мин, като от време на време прибавяме по 1 с.л. бульон или гореща вода, изваждаме в затоплена чиния и поливаме с част от соса.
Разреждаме останалия сос с бульон /или топла вода/ и го прецеждаме. Подправяме го с малко вино, горчица, няколко капки оцет, захар и сол на вкус, кипваме го и го изсипваме в сосиера.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...