Кулинарни рецепти » Печено свинско месо в було

 Печено свинско месо в було

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг шарено свинско месо
• 3 глави лук
• 1 свинско було
• 1-2 с.л. свинска мас
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. бульон
• 200-300 г свински ребра
• горчица
• захар, оцет
• черен и червен пипер
• ким, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, поръсваме обилно със смес от сол, черен пипер и ким, разбъркваме добре и увиваме месото в булото.

Начупваме ребрата, разстиламе ги на дъното на тава и ги заливаме с 1 с.л. свинска мас. Слагаме върху тях увитото в булото месо, така че краищата на булото да останат отдолу, поръсваме с червен пипер и останалата мазнина и печем 10-15 мин в силно загрята фурна.

Отстрани в тавата сипваме сипваме смес от виното и бульона. Печем месото още 15-20 мин, като от време на време прибавяме по 1 с.л. бульон или гореща вода, изваждаме в затоплена чиния и поливаме с част от соса.

Разреждаме останалия сос с бульон /или топла вода/ и го прецеждаме. Подправяме го с малко вино, горчица, няколко капки оцет, захар и сол на вкус, кипваме го и го изсипваме в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало