Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 3 с.л. олио
• 150 г сметана
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно, сол, черен пипер
За маринатата:
• 1/2 ч.ч. оцет
• 1 връзка магданоз
• 1 чушка тарус
• 1 дафинов лист
• 2 домата
• половин глава целина
• 3 чушки
• 1 глава лук
• 1/2 ч. ч. вода
• 1 ч. л. черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме маринатата, като нарязваме зеленчуците на едро и ги смесваме с останалите съставки. Слагаме месото да престои 24 часа.
Изваждаме го и го наръсваме със сол и черен пипер. Слагаме го в намазана с олио тавичка.
Заливаме със сметаната и размитите в 1 ч. ч. студена вода доматено пюре и брашно. Печем в умерена фурна около 3 часа. Сервираме с пържени картофи за гарнитура.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...