Продукти: (за 8-10 порции)
• отделената ципа от гръдния кош на 1 агне заедно с част от месото
• сърцето и черният дроб
• малко крехко месо
• 1 пакетче краве масло
• 2 връзки пресен лук
• 200 г гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• 100 г кашкавал
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. стрит джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме сърцето, черния дроб и отделеното крехко месо от агнето, попарваме ги във вряща подсолена вода до побеляване и ги нарязваме на ситно.
В разтопеното масло запържваме ситно нарязания лук, прибавяме нарязаните агнешки дреболии и месото и задушаваме до омекване, накрая добавяме черния и червения пипер, джоджена и посоляваме.
Цялата смес разстиламе равномерно върху предварително растланата върху масата агнешка ципа с парченца месо по нея. Завиваме ципата на добре стегнато руло. Поставяме рулото в намазана с мазнина тавичка и запичаме в предварително загрята фурна до хващане на лека кафява корица.
Задушаваме в малко мазнина ситно нарязаните гъби, прибавяме към тях доматеното пюре, размито с малко вода, посоляваме и поръсваме с магданоз.
Настъргваме на едро ренде кашкавала и поръсваме с него рулото, малко преди да го извадим он фурната. Преди сервиране разрязваме рулото на порции и го заливаме с гъбения сос.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...