Кулинарни рецепти » Спържа на фурна

 Спържа на фурна

Продукти:

• 1,5 кг свинско месо
• 1-2 к.ч. разтопена свинска мас
• 500 г лук
• 2 с.л. олио
• 150 г гъби
• 200 г телешки черен дроб
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1-2 сухи люти чушлета
• 1 ч.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на едри хапки, които запържваме в разтопената свинска мас. Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и продължаваме да пържим, докато лукът стане прозрачен.

Отделно в олиото и малко вода запържваме гъбите, нарязани на тънки ивички, и нарязанияя на хапки черен дроб. Прибавяме ги към лука и месото заедно с лютите чушлета. Подправяме с черния пипер и чубрицата.

Посоляваме, наливаме виното и добавяме вода, колкото да покрие продуктите. Разбъркваме добре, прехвърляме сместа в тавичка и печем двадесетина минути в умерено загрята фурна.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало