Кулинарни рецепти » Спържа на фурна

 Спържа на фурна

Продукти:

• 1,5 кг свинско месо
• 1-2 к.ч. разтопена свинска мас
• 500 г лук
• 2 с.л. олио
• 150 г гъби
• 200 г телешки черен дроб
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 2 ч.л. стрита чубрица
• 1-2 сухи люти чушлета
• 1 ч.ч. бяло вино
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на едри хапки, които запържваме в разтопената свинска мас. Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и продължаваме да пържим, докато лукът стане прозрачен.

Отделно в олиото и малко вода запържваме гъбите, нарязани на тънки ивички, и нарязанияя на хапки черен дроб. Прибавяме ги към лука и месото заедно с лютите чушлета. Подправяме с черния пипер и чубрицата.

Посоляваме, наливаме виното и добавяме вода, колкото да покрие продуктите. Разбъркваме добре, прехвърляме сместа в тавичка и печем двадесетина минути в умерено загрята фурна.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало