Кулинарни рецепти » Свинско с гъби

 Свинско с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско месо
• 1 к.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. олио
• 1,5 ч.ч. гъби
• 2 глави лук
• 1 ч.ч. бяло вино
• 4 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на 12 флейки, които начукваме с мокър кухненски чук, посоляваме, поръсваме с черен пипер, овалваме в брашното, потапяме ги в разбитите яйца и ги изпържваме от двете страни в силно загрятото олио. Изцеждаме ги и ги разпределяме в 4 пръстени гювечета, а в същата мазнина запържваме нарязаните на ивички гъби заедно със ситно нарязания лук.

Наливаме виното, захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато гъбите омекнат. Посоляваме задушените гъби и ги разпределяме по гювечетата. Във всяко гювече слагаме също така по 1 с.л. настърган кашкавал. Печем в умерена фурна, докато кашкавалът се зачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало