Продукти:
• 1 голям стрък праз
• 2 ч.ч. бульон
• 250 г кайма
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 1 глава лук
• 1 чушка
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме листата на праза до бялата част, измиваме го, сваряваме в бульона и след като изстине, го разделяме на ленти.
Накълцваме на ситно лука и го запържваме в олиото. Нарязваме чушката на малки парченца, смесваме я с каймата и запържваме леко в олиото, като разбъркваме. Оставяме да изстине. Добавяме кашкавала.
Намазваме лентите праз с плънката и завиваме на рула. Нареждаме мини роладините в тавичка и ги запичаме.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...