Продукти:
• 800 г цяло парче телешко месо
• 2 с. л. олио
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 50 г доматено пюре
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 6 моркова
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чесъна на ситно. Сгорещяваме олиото в тенджера и слагаме в него цялото парче месо. Прибавяме лука и чесъна и запържваме всичко.
Поръсваме с черен пипер и сол, наливаме 1 к.ч. вода, прибавяме доматеното пюре и магданоза. Захлупваме тенджерата и я слагаме в гореща фурна за около един час.
Нарязваме морковите на кръгчета, поръсваме ги с черен пипер и сол и ги запържваме в маслото. Десетина минути преди да извадим месото от фурната изсипваме морковите около него. Сервираме ястието със соса от печенето.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...