Кулинарни рецепти » Телешко с моркови

 Телешко с моркови

Продукти:

• 800 г цяло парче телешко месо
• 2 с. л. олио
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• 50 г доматено пюре
• 2 с. л. ситно нарязан магданоз
• 6 моркова
• 30 г краве масло
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно. Сгорещяваме олиото в тенджера и слагаме в него цялото парче месо. Прибавяме лука и чесъна и запържваме всичко.

Поръсваме с черен пипер и сол, наливаме 1 к.ч. вода, прибавяме доматеното пюре и магданоза. Захлупваме тенджерата и я слагаме в гореща фурна за около един час.

Нарязваме морковите на кръгчета, поръсваме ги с черен пипер и сол и ги запържваме в маслото. Десетина минути преди да извадим месото от фурната изсипваме морковите около него. Сервираме ястието със соса от печенето.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало